НА ДАНАШЊОЈ СЈЕДНИЦИ ОДБОРНИЦИ РАЗМАТРАЛИ 18. ТАЧАКА ДНЕВНОГ РЕДА, НАСТАВАК ЗАКАЗАН ЗА СРИЈЕДУ

Скупштина општине Прњавор на 5. редовној сједници разматрала је низ извјештаја о раду јавних установа као и неколико кадровских измјена у саставу скупштинских комисија. Највише дискусије одборника привукла је Информација о стању и функционисању стручне службе СО након примопредаје дужности односно промјене скупштинске већине.

Током расправе о стању у стручној служби СО након промјене власти, начелник општине Прњавор Дарко Томаш је истакао да је могућ компромис да се обезбиједе радници за стручну службу Скупштине уколико нова већина прихвати да продужи мандате његовим сарадницима начелницима одјељења. Он каже и да не памти да је икада Скупштина дуже радила а да није ништа конкретно урадила што је како истиче последица незнања актуелног руководства.

Томаш тврди и да су поједини документи и материјали скупштине фалсификовани због чега је поднио и пријаву.

Одборници већине прихватили су извјештаје о раду ЈУ „Гимназија“ Прњавор, Центра средњих школа “Иво Андрић”, Центра за социјални рад, Народне библиотеке и Радио Прњавора.

Извјештаји јавних установа дјечијег вртића “Наша радост”, Центра за културу и Дома здравља нису добили подршку одборника скупштинске већине.

Скупштина општине верификовала је данас мандат одборнику Милану Радуловићу, који је у скупштинској клупи замијенио Драгану Њежић.

На сједници је донесена и Одлука о додјели на кориштење просторија у Центру за културу за потребе Омладинског центра.

Са дневног реда је од стране предлагача повучена тачка о оснивању анкетног одбора ради утврђивања чињеница и одговорности лица за насталу штету проузроковану пресудом Врховног суда РС и блокаде рачуна општине.

Предсједник Скупштине општине, Мирко Буквић је навео, да је ова тачка повучена због обимног дневног реда од 43 тачке и наћи ће се поново на дневном реду неке од наредних сједница.

Пета редовна сједница Скупштине општине прекинута је након 18. тачке дневног реда, а наставак је заказан за сриједу, 23. јун у 09.30 часова.