ЗАВРШЕНА ТРИНАЕСТА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Скупштина општине Прњавор усвојила је данас нацрт ребаланса којим је буџетски оквир општине Прњавор увећан за 2,3 милиона КМ или 8,31 одсто у односу на план за ову годину и он сада износи 30. 110.000 КМ.

Александар Његомировић, в.д. начелника Одјељења за финансије рекао је да је општина Прњавор у протеклих пет мјесеци имала раст прихода у односу на пројектовани план због чега се ушло у процедуру доношења ребаланса буџета.

 „Повећање је условљено растом пореских и непореских прихода који су у новој пројекцији увећани за 1,9 милиона КМ, а повећање ће се испољити и кроз расходовну страну буџета. Прије свега предвиђено је повећање које се односи на инфраструктурне пројекте, а у складу са тренутном ситуацијом у друштву настојаћемо повећати и расходе за лична примања свих запослених који се финансирају из општинског буџета“, појаснио је Његомировић.

На данашњој тринаестој редовној сједници Скупштине општине Прњавор именовани су вршиоци дужности начелника општинских одјељења, и то Светлана Кузмановић (Одјељење за општу управу), Љубиша Шикарац (Одјељење за економски развој и друштвене дјелатности), Брано Жунић (Одјељење за просторно уређење), Александар Његомировић (Одјељење за финансије), Далибор Прерадовић (Одјељење за стамбено – комуналне послове и инвестиције), Веса Вуковић (Одјељење за борачко – инвалидску и цивилну заштиту), Мишо Вујић (Одјељење за пољопривреду, водопривреду и шумарство) и Мирела Милијаш (Одјељење за инспекцијске послове).

На основу пресуде Окружног суда Бања Лука, Скупштина општине вратила је Слободанку Васић, на дужност директора Дјечијег вртића „Наша радост“.

Предсједник Скупштине општине Прњавор Жељко Симић подсјетио је, да је ранија скупштинска већина предвођена СДС-ом прошле године смијенила Васићеву и на њено мјесто поставила Ђорђа Ковачевића.  

„ Она је поднијела тужбу Окружном суду у Бањалуци и 5. маја је у Скупштину стигла пресуда којом се рјешење о разрјешењу Слободанке Васић поништава локални парламент је био у обавези да изврши пресуду, односно разријеши Ковачевића, а Васићеву врати на функцију директора вртића“ , појаснио је Симић.

У оквиру данашњег дневног реда локални парламент је разматрао 33 тачке, између осталог, неколико одлука о продаји непокретност, извјештаје о раду више јавних предузећа, план рада начелника општине и Општинске управе за ову и извјештај о раду за прошлу годину, одлуку о општинским административним таксама, одлуку о комуналном реду, информацију о организовању и наплати комуналне накнаде у 2021. години, као и информацију о коришћењу јавних површина у 2021. години.