ЗАВРШЕНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

Скупштине Града Прњавор одржала је 24. редовну сједницу, на којој су обрађене 24. тачке дневног реда. Локални парламент усвојио је, између осталог, Одлуку о условима, начину кориштења, организацији и начину наплате на јавним паркиралиштима на подручју града Прњавор.

Предсједник Скупштине Града, Жељко Симић каже да је одлуком одређеним категоријама становништва одобрен бесплатан паркинг на подручју града, што се посебно односи на породице погинулих бораца, инвалиде, родитеље дјеце са посебним потребама,  добровољне даваоце крви, а у наредном периоду ова повољност ће бити обезбјеђена још неким категоријама становништа.

„Надлежно одјељење у сарадњи са градоначелником ће правилником посебно регулисати начин подношења захтјева о издавању картица за бесплатан паркинг“ , каже Симић.

На дневном реду 24. редовног засједања нашло је и неколико одлука о продаји грађевинског земљишта непосредном погодбом, као и већи број аката који се усклађују са одредбама Закона о граду Прњавор.

Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске дала је позитивно мишљење Граду Прњавор за ревизију усклађености са законским прописима уз констатацију да немају ниједну замјерку на примјену Закона о јавним набавкама, наведено је у Извјештају о проведеној финансијској ревизији за период од 01. јануара до 31. децембра  прошле године који се данас нашао пред одборницима градске Скупштине.

Градоначелник Дарко Томаш појаснио је, да се позитивно мишљење односи на усклађеност са законским прописима, док је мишљење с резервом добијено за усклађености са поштивањем рачуноводствених стандарда и прописа.

„ Прњавор је  једна од ријетких локалних заједница која је за усклађеност са законским прописима добила позитивно мишљење, без било каквих замјерки. Посебно је важно да приликом примјене Закона о јавним набавкама нису утврђене неправилности, што демантује све који у Прњавору своју политику  заснивају на причи да се у граду ради мимо закона“ , истакао је Томаш.

На данашњој сједници разматрана је и Информација о раду Регионалне депоније  „ДЕП-ОТ“  Бањалука за 2022. годину, именован вршилац дужности директора ЈУ Центар за социјални рад Прњавор. Усвојена је и одлука о оснивању ЈКП „КОМГРАД“ Прњавор, те и именован вршилац дужности овог предузећа.