ЗАВРШЕНА ШЕСТА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Шеста редовна сједница Скупштине општине Прњавор завршена је око 18.00 часова, а највише расправе водило се око разрјешења Слободанке Васић са мјеста директора ЈУ Дјечији вртић „Наша радост“, и именовања Ђорђа Ковачевића на позицију вршиоца дужности.  

Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш рекао је медијима након сједнице да скупштинска већина ради незаконито, али да то њима и није важно.

„Њима је важно да постигну онај свој циљ а то је да задрже људе који су око њих окупљени. И данас, цијена намирења ДНС-а јесте била смјена госпође Васић, која никакве везе нема ни са законским упориштима а ни са разлозима које су они навели. И оно што је чињеница јесте да прије свега СДС на овај начин ради против народа, против родитеља, против интереса дјеце а све са циљем да одрже скупштинску већину”, изјавио је начелник општине Прњавор Дарко Томаш.

У скупштинском материјалу за ову тачку нашло се и анонимно писмо потписано као неформално Удружење родитеља у којем се тражи смјена Васићеве. Писмо се нашло у материјалу за сједницу јер је послано на адресу начелника општине и предсједника Скупштине и као такво протоколисано на пријему у Општинској управи иако нико од присутних није могао потврдити ко је писмо послао.

Предсједник Скупштине општине, Мирко Буквић је изјавио, да само писмо није повод за смјену већ је уврштено у склопу материјала за ову тачку и да су у питању други разлози.

“Нису спроведене одређене процедуре приликом запошљавања радника јер оснивач односно Скупштина општине мора да да сагласност за запошљавање. Такође није рађено у складу са Законом о јавним набавкама и још одређене неправилности које су наведене као главни аргументи за смјену ”, рекао је Буквић.

На шестом скупштинском засједању, за вршиоца дужности секретара Скупштине општине именована је Војиславка Гатарић, а за вршиоца дужности ЈЗУ Дом здравља Прњавор Бојан Суботић.

Одборници локалног парламента подржали су и Приједлог одлуке о комуналним таксама, Информацију о вршењу инспекцијског надзора на подручју општине Прњавор за период 1.1-31.12.2020. године, Информацију о организовању и наплати комуналне накнаде у 2020. години, као и Информацију о коришћењу јавних површина за 2020. годину.