ЗАВРШЕНА ШЕСНАЕСТА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

Скупштина општине Прњавор разматрала је на данашњој 16. редовној сједници, између осталог, Нацрт стратегије развоја општине Прњавор за период 2022-2028. година, Нацрт другог ребаланса Буџета општине Прњавор за 2022. годину, Нацрт програма рада Скупштине општине Прњавор за 2023. годину, као и неколико приједлога одлука.

Александар Његомировић, в.д. начелника Одјељења за финансије рекао је, да се у процедуру доношења другог ребаланса ушло због исказане потребе новог буџетског корисника ЈЗУ Дом здравља Прњавор да ребалансом увећа властите приходе и примитке, као и расходе и издатке.

Локални парламент данас је усвојио и одлуку о продаји земљишта у пословној зони „Вијака“ укупне површине 143 343 m2, што ће довести до додатног унапређења привредне активности на подручју општине, будући да је у најави привредна инвестиција вриједна преко 20 милиона КМ при чему ће бити ангажовани додатни капацитети на подручју цијеле општине, од грађевинске оперативе приликом извођења радова, до нових запослења.

Начелник општине, Дарко Томаш упознао је одборнике локалног парламента са информацијом о пресуди Врховног суда Републике Српске у вези са Лутријом Републике Српске и порезом на лото добитак.

„Ниједном реченицом у пресуди није речено да Општина врати новац, него је наложено да се процес врати у неку претходну фазу. Увјерен сам, да је Општина Прњавор са својом аргументацијом у потпуности управу, и не видим да било ко други може одлучити другачије, него да приход припада локалној заједници, односно Републици Српској, а не Републици Србији“, истакао је Томаш.

На данашњој сједници разрјешени су и поново именовани вршиоци дужности начелника одјељења Општинске управе општине Прњавор, као и чланови управих одбора ЈУ Центар за социјални рад Прњавор и ЈЗУ Дом здравља Прњавор.

Предсједник Скупштине општине, Жељко Симић је нагласио, да је дневни ред шеснаесте сједнице био обиман и да је приликом разматрања тачака било много дискусија, али да је рад био ефикасан, уз учешће свих одборника.

Симић је напоменуо, да се ће ускоро бити одржана и сједница да којој ће бити усвојен ребаланс буџета у приједлогу, као и  нацрт буџета за 2023. годину.