У ЕМИСИЈИ РАЗГОВОР С ПОВОДОМ ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ ЖЕЉКО СИМИЋ ГОВОРИ О РАДУ ЛОКАЛНОГ ПАРЛАМЕНТА

У програму Радио Прњавора, у емисији коју води и уређује Марин Маринковић данас је гостовао Жељко Симић, предсједник Скупштине општине.

Симић је говорио о активностима локалног парламента, скупштинској већини, јавности рада Скупштине општине, као и односу са републичком власти.

Он је истакао, да је ово још једна година, у којој се рад локалног парламента може оцјенити као врло успјешним, што је резултат свакодневног рада, политичких усаглашавања, као и политичке културе и озбиљности изабраних одборника.

Симић је нагласио, да је скуштинска већина стабилна, да она никада није била упитна, иако су поједини одборници напуштали клубове и прелазили у друге политичке партије.

Говорећи о нацрту буџета за 2020. годину који се налази на дневном реду сутрашњег скупштинског засједања, Симић је рекао, дa буџет за сљедећу годину, ни у једном сегменту није тзв. изборни, већ да произилази из претходних година и да је сличан овогодишњем буџету , односно да је његов оквир идентичан ребалансираном из ове године.

Симић је нагласио, да Скупштина општине има потпуно отворену комуникацију са грађанима, да су сви документи доступни јавности путем интернета, те да је успостављена и директна комуникација са грађанима путем пројекта „Сати грађана“.