СКУПШТИНА УСВОЈИЛА ПАКЕТ МЈЕРА ПОМОЋИ ПРИВРЕДНИМ СУБЈЕКТИМА

Одборници Скупштине општине усвојили су на данашњем 31. скупштинском засједању пакет мјера подршке локалној привреди за ублажавање посљедица пандемије вируса корона који укључује Одлуку о субвенцији комуналне таксе за истицање пословног имена, Одлуку о ослобађању плаћања комуналне накнаде за 2020. годину и Одлуку о ослобађању плаћања закупа за заузимање јавне површине за 2020. годину.

Право на ослобађање обавезе или дијела обавезе комуналне накнаде, плаћања закупа за заузимање јавне површине, као и субвенцију комуналне таксе за истицање пословног имена имаће привредни субјекти којима је забрањен или ограничен рад одлуком републичког или општинског штаба, а који на дан 31. август 2020. године немају обавеза према Општини Прњавор.

Привредни субјекти којима је био забрањен рад имаће право на ослобађање 100% припадајућег дијела обавезе за вријеме трајања забране, док ће пословни субјекти којима је ограничен рад имати право на ослобађање 50%.

Уз наведене одлуке, усвојен је и амандман Клуба СНСД Прњавор у којем се тражи од Комуналног предузећа Парк да размотри могућности отписа потраживања за одвоз смећа правним лицима на подручју општине Прњавор чији је рад забрањен или ограничен за вријеме трајања пандемије изазване вирусом корона.

Одборници су усвојили и Информацију о предузетим мјерама и активностима на сузбијању и спречавању ширења вируса корона на подручју општине Прњавор у периоду од 27.2. до 21.5.2020. године, извјештај о извршењу буџета за прошлу годину, извјештај о раду начелника општине и Општинске управе за прошлу годину, Одлуку о оснивању ЈУ Центар за културу Прњавор – Пословна јединица број 2 и Одлуку о оснивању ЈУ Центар за културу Прњавор – Пословна јединица „Наша продавница“.

У току је расправа о Одлуци о употреби симбола општине Прњавор којом се дефинишу услови коришћења и начин заштите симбола општине Прњавор.