СКУПШТИНА ГРАДА УСВОЈИЛА НАЦРТ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА ЗА 2024. ГОДИНУ

Скупштина Града Прњавор усвојила је на данашњој сједници нацрт ребаланса буџета за 2024. годину, чиме је буџетски оквир увећан за 3.900.000,00 КМ или 11,57%, и сада износи 37.600.000,00 КМ.

Увећање буџетског оквира условљено је повећањем пореских и непореских прихода, али и планом неутрошених намјенских средстава, од властитих прихода Града и средстава одобрених кроз програм јавних инвестиција Владе Републике Српске из ранијих периода.

Нацртом ребаланса буџета увећан је и план капиталних инвестиција за ову годину, и сада износи 8.240.567,00 КМ. Уз одобрена средства од Свјетске банке и Европске инвестиционе банке, Град Прњавор у 2024. години за реализацију различитих капиталних пројеката има обезбјеђена средства у износу од  13.740.000,00 КМ.

Скупштина Града Прњавор усвојила је данас и Одлуку о давању на управљање, коришћење и одржавање потисно-дистрибутивног цјевовода у циљу водоснабдијевања насеља Штрпци, Одлуку о давању на управљање, коришћење и одржавање дистрибутивног цјевовода за водоснабдијевање дијела насеља Маћино Брдо и мјесне заједнице Бабановци, Одлуку о давању на управљање, коришћење и одржавање контрарезервоара за водоснабдијевање насеља Штрпци, Одлуку о пружању правне помоћи у Градској управи Града Прњавор, Одлуку о измјени Одлуке о приступању изради измјене дијела Урбанистичког плана „Прњавор“ (измјена II), као и Одлуку о давању сагласности за издавање гаранције Града Прњавор за задужење КП „Парк“ а.д. Прњавор.