СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЗАКАЗАНА ЗА УТОРАК, 14. ЈУНИ

Колегијум Скупштине општине одржао је у петак, 3. јуна четрнаесту сједницу  на којој је усвојен записник са претходне сједнице, као и приједлог да се у уторак, 14. јуна одржи 13.  редовна сједница Скупштине општине, са 31 тачком дневног реда.

На дневном реду, између осталог, наћи ће се Нацрт ребаланса буџета општине Прњавор за 2022. годину, Приједлог одлуке о усвајању Акционог плана одрживог управљања енергијом и прилагођавања климатским промјенама (SECAP) општине Прњавор за период до 2030. године, Приједлог одлуке о општинским комуналним таксама, Приједлог одлуке о комуналном реду, као и Приједлог одлуке о преносу Дозволе за радијско емитовање са Јавног предузећа „Радио Прњавор“ Прњавор на Јавну установу „Центар за културу“ Прњавор.

Локални парламент разматраће и Рјешење о разрјешењу вршиоца дужности Јавне установе Дјечији вртић „Наша радост“ , у складу са пресудом Окружног суда Бања Лука којом је поништено рјешење Скупштине општине од 8. септембра прошле године и Слободанка Васић враћена на мјесто директора Јавне установе Дјечију вртић „Наша радост“.

Одборници Скупштине општине расправљаће и о Плану рада Начелника општине и Општинске управе за 2022. годину и извјештају о раду за прошлу годину, плановима рада и извјештајима јавних установа и предузећа са подручја општине, Информацији о организовању и наплати комуналне накнаде у 2021. години и Информацији о коришћењу јавних површина за 2021. годину.

Сједница Скупштине општине почиње у 9.00 часова у сали Скупштине општине.