OДРЖАНИ „САТИ ГРАЂАНА“

У сали Скупштине општине данас су одржани „Сати грађана“ као облик двосмјерне комуникације између грађана и изабраних представника власти.

Присутно је било око стотињак грађана, а на питања су одговарали начелник општине, Дарко Томаш, предсједник Скупштине општине, Жељко Симић, замјеник начелника, Славиша Миланковић и одборници.

Грађани су највише били заинтересовани за област комуналне инфраструктуре, водоснабдијевања и стамбеног збрињавања. Веселко Попадић из Прњавора говорио је о проблему у Улици Владике Платона гдје је неопходно да се асфалт пресвуче, јер је улица фреквентна, обзиром да пролазе ученици из три школе и да су овдје двије стамбене зграде са око 100 станара. Попадић је указао и на проблем са којим се суочавају пензионери због малих примања, те сугерисао да се социјално угроженим пензионерима субвенционише плаћање воде и струје.  Он је истакао, да му је драго што је састанак са грађанима био посјећен и да би овакав вид комуникације требало чешће организовати.

Савка Дебељак из Улице Вељка Миланковића у Прњавору поздравила је овај вид комуникације и скренула пажњу на рјешење паркинга у овој улици. „Упознала сам општинске власти са проблемом паркирања код зграде „Солидарке“ и добила одговор да ће проблем бити ријешен измјеном регулационог плана.

Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш оцјенио је позитивним данашњи састанак са грађанима. „Већина присутних данас, били су грађани који су имали питања, коментаре и сугестије, а некима од њих дугујемо и захвалност на идејама за рјешавање одређених проблема. Са друге стране, ми смо били ту да одговоримо на њихова питања о инфраструктури, стамбеном збрињавању и социјалним проблемима, док су посебан сегмент имали грађани који су жељели да разговарају насамо и њих смо такође саслушали“, рекао је Томаш.

Предсједник Скупштине општине, Жељко Симић рекао је, да су се „Сати грађана“ показали као један од најбољих видова директне комуникације између општинске власти и грађана. „Разговарали смо о многим темама, од стамбено – комуналне проблематике, социјалних питања, до одређених личних недоумица грађана“, рекао је Симић.

Ово су други по реду „Сати грађана“ организовани као један од облика непосредног учешћа грађана, гдје су грађани имали прилику да поставе питање, изнесу своје мишљење и сугестије, те дају приједлоге.