ОДРЖАНА ВАНРЕДНА СЈЕДНИЦА, СТВОРЕНИ УСЛОВИ ЗА ИСПЛАТУ СОЦИЈАЛНИХ ДАВАЊА

На данашњој ванредној сједници Скупштине општине Прњавор усвојени су документи којима ће бити ријешен, прије свега, проблем исплате давања за кориснике Центра за социјални рад.

Предсједник Скупштине општине, Жељко Симић рекао је, да је усвајање докумената на данашњој сједници био нормативни начин да се ријеши проблем исплате социјалних давања који је настао, јер није било слуха код раније скупштинске већине за усвајање ребаланса буџета за 2021. годину.

Начелник општине, Дарко Томаш захвалио се одборницима који су данас гласали за усвајање Одлуке о измјени Одлуке о извршењу буџета општине за 2021. годину и Закључка о реалокацији буџетских средстава.

„Одборници који су данас гласали за усвајање ових докумената, омогућили су да се већ сутра исплате социјална давања за око 1.400 различитих корисника Центра за социјални рад у укупном износу од 266.825 КМ, а почетком идуће седмице за 42 запослених радника у приватним здравственим установама на подручју општине по 500,00 КМ помоћи, као што је раније исплаћено радницима Дома здравља.

Начелник Томаш је нагласио, да су одборници СДС-а који су данас били уздржани при гласању, сада показали своје право лице и да је све што се дешавало у децембру било са намјером да се блокирају одређене исплате.