ОДРЖАНА ПРВА ПОСЕБНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

Одборници Скупштине Града Прњавор данас су подржали измјену Одлуке о кредитном задужењу за финансирање инфраструктурних пројеката и Информацију о рјешењу функционисања спортских клубова након затварања Спортске дворане „Слога“ коју су користили за тренинге и такмичења.

Градоначелник Дарко Томаш након сједнице рекао је новинарима да се о кредитном задужењу разговарало у смислу продужења плана отплате инвестиционог кредита јер неки инфраструктурни  пројекти још увијек нису реализовани па самим тим нису повучена средства за те намјене, а банка у којој је кредит подигнут затражила је достављање одлуке у наредних неколико дана.

Он је као примјере гдје кредитна средства још увијек нису реализована навео изградњу водоводне мреже у Поточанима за који је потписан уговор, као и изградњу пројектне документације у још неким мјесним заједницама.

Томаш је навео и да се појавио проблем у функционисању појединих спортских клубова јер је Спортска дворана „Слога“ ,која је у приватном власништву, затворена. Због новонастале ситуације привремено рјешење тражиће се у сарадњи са директорима основних и средњих школа које имају сале, односно дворане које би клубови могли користити за тренинге.

„У наредном периоду ћемо још једном покушати разговарати са власницима дворане ‘Слога’ о закупу или продаји уз разумну цијену, али генерално рјешење је изградња нове спортске дворане“ , рекао је Томаш.

Томаш је подсјетио да средства од Лутрије Републике Српске у износу од 1,2 милиона КМ која се налазе на рачуну Градске управе нису довољна за изградњу дворане, али да се  може изградити мањи објекат, односно спортска сала.

„Уколико се не ријеши садашњи проблем по почетку грађевинске сезоне на подручју града направићемо спортску салу која ће задовољити потребе наших клубова“ , рекао је Томаш у изјави новинарима.

Предсједник Скупштине града Жељко Симић каже да су закључци усвојени на данашњој сједници полазна основа за превазилажење проблема у сарадњи са директорима школа водећи рачуна да се не омета редован наставни процес.

„Циљ нам је да што прије пронађемо квалитетно рјешење за рад спортских клубова, посебно оних који учествују у лигашким такмичењима, а тренутно морају путовати у друге локалне заједнице које имају условне дворане“ , рекао је Симић. 

СРНА, Т.С.