ОДРЖАНА 28. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

Скупштина Града Прњавор данас је једногласно усвојила одлуку о продаји непокретности у својини Града, предузећу „Лебурић комерц“ д.о.о. Прњавор, а ради се о земљишту на којем се тренутно налази дио бувље пијаце у Прњавору. Пројектом је планирана реконструкција и уређење цијелог простора, што ће подразумијевати уређење једноборазних штандова за постојеће излагаче, изградњу паркинг простор и самог маркета.

Скупштина Града данас је усвојила и одлуку којом се будући супружници ослобађају плаћања накнаде за закључење брака.

На данашњој сједници усвојен је и Програм кориштења средстава за унапређење пољопривредне производње у 2024. години. Програмом су планирани подстицаји у висини од 550.000,00 КМ, а у овој години, осим жена носиоца пољопривредних газдинстава и младих инжењера пољопривреде, подстицаји се увећавају за 10% и борцима Војске Републике Српске, прве и друге категорије, као и ратним војним инвалидима, од прве до четврте категорије.

Скупштина Града Прњавор данас је усвојила, између осталог, и Приједлог одлуке о проширеним правима социјалне заштите у граду Прњавор за 2024. годину, Приједлог одлуке о утврђивању просјечне коначне грађевинске цијене једног м2 корисног стамбеног и пословног простора у 2023. години за подручје града Прњавор, Приједлог одлуке о установљавању и додјели градских признања и награда, Програм обуке одборника Скупштине Града за 2024. годину, Програм развоја спорта на подручју града Прњавор за 2024. годину, као и Програм мјера систематске превентивне дезинсекције и дератизације на подручју града Прњавор за 2024. годину и План систематске превентивне дезинсекције и дератизације на подручју града Прњавор за 2024. годину.