ODRŽANI „SATI GRAĐANA“

U skupštinskoj sali danas su održani „Sati građana“ kao oblik dvosmjerne komunikacije između odbornika i građana. U toku sastanka građani su imali priliku da postavljaju pitanja, iznesu sugestije, mišljenja i prijedloge.

Sastanku je prisustvovao i načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš. Predsjednik Skupštine opštine, Željko Simić rekao je da je ovo prvi put da lokalni parlament održava „Sate građana“, te naglasio da će ovo biti stalna praksa, koju će Skupština opštine organizovati najmanje jednom u dva mjeseca.

„Današnjem sastanku sa građanima, prisustvovali su šefovi klubova odbornika, dok će na narednim „Satima građana“ biti prisutni drugi odbornici, i na taj način će građani imati priliku da razgovaraju ili postave pitanje svim izabranim fukcionerima“, rekao je Simić. On je istakao, da su „Sati građana“ dobra prilika da se dobiju podaci o nekim problemima na terenu za koje lokalna vlast ili nije bila dobro informisana ili uopšte nije znala da problem postoji. „Svi prijedlozi i sugestije građana biće proslijeđeni nadležnim opštinskim odjeljenjima“, istakao je Simić.

„Satima građana“ prisustvovao je između ostalih i Miladin Jovičić iz Drenove, koji je ispred mještana ove mjesne zajednice ukazao na problem putne infrastrukture, kao i dotrajale drvene stubove za prenos električne energije. On je pohvalio inicijativu direktnog razgovora sa građanima, kojima je tako data prilika da iznesu svoje stavove i mišljenja. Da su „Sati građana“ dobar način komuniciranja sa građanima istakao je i Veselko Popadić, stanovnik Ulice Vladike Platona. “ Pozdravljam inicijativu lokalnog parlamenta da na ovakav način kominiciraju sa građanima. Došao sam lično radi ulice Vladike Platona, da sugerišem da se postavi habajući sloj asfalta, ‘ležeći policajci’ i neonska rasvjeta. Smatramo da je to prije svega potrebno zbog bezbjednosti djece iz četiri škole koja prolaze ovom ulicom. U ovoj ulici ima oko 100 domaćinstava i mogli bismo dijelom dati finansijski doprinos rješavanju ovog problema. Procjenjujemo da je vrijednost tih radova oko 30.000 KM“ , rekao je Popadić.

On je takođe predložio da se glavna gradska ulica zatvori za saobraćaj , kao i da se osvijetli trim staza u izletištu „Borik“ i postavi video nadzor.