ЗАВРШЕНА 26. СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Сједница Скупштине општине Прњавор, 26. по реду завршена је у 16.00 часова, а највећу пажњу одборника привукла је Одлука о измјенама и допунама Одлуке о уређењу простора и грађевинском земљишту.

Одлука је у форми нацрта усвојена већином гласова, а начелник Одјељења за просторно уређење, Брано Жунић каже да одлука, између осталог, третира и постављање и затворених љетних и зимских башта. „Покушавамо избјећи једно шаренило до којег долази усљед постављања разних реклама и материјала на баштама, као и затварање балкона разним материјалима. Такву ситуацију покушавамо унифицирати и истовремено изаћи у сусрет привредницима који се боре да остваре одређени профит. Субјекти који држе затворене баште вјероватно ће бити принуђени да нека садашња рјешења промијене“, истиче Жунић.

Он је најавио, да би Прњавор на сједници у септембру требало да добије и шесту грађевинску зону. Клуб одборника СДС-а није подржао нацрт одлуке, јер сматрају да у главној улици не би требало дозволити постављање затворених башта. „Главна улица треба да има своје препознатљиво обиљежје и не би требало дозволити скраћивање тротоара и осталих простора. Одлука је у форму нацрта и надамо се да ћемо моћи амандмански дјеловати, када иста дође у форму приједлога“, рекао је шеф Клуба одборника СДС-а Славиша Јењић.

Он је нагласио, да није у реду образложење да се одлука доноси под притиском привредника, те да треба гледати интересе грађана. На јучерашњем скупштинском засједању усвојено је и више одлука о измјенама регулационих планова, те извјештаји о финансијском пословању спортских клубова, реализацији Стратегије развоја општине у 2018. години и реализацији Програма рада Скупштине општине Прњавор и одлука Скупштине општине за првих шест мјесеци.

Предсједник Скупштине општине, Жељко Симић оцјенио је 26. скупштинско засједање ефикасним, те истакао да су одборници на сједници именовали и директора ЈУ Центар за социјални рад, те чланове Управног одбора Јавне установе Центар за културу Прњавор, чланове Управног одбора Јавне установе Дјечији вртић „Наша радост“ Прњавор и чланове Надзорног одбора Јавног предузећа „Радио Прњавор“. Симић је нагласио, да је ово посљедња сједница прије љетне паузе.