ЗАВРШЕНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

Завршена је девета редовна сједница Скупштине општине. На сједници су усвојене двадесет двије тачке дневног реда.

На самом почетку сједнице, Скупштина је разрјешила Мирка Буквића функције предсједника Скупштине, због извршења судске пресуде којом je поништено рјешење Скупштине општине о разрјешењу предсједника Скупштине општине, Жељка Симића.

У наставку, Скупштина општине је усвојила буџет општине Прњавор за 2022. годину у износу од 27.800.000,00 КМ. Приједлог буџета за ову годину већи је за 61,16% односно 10.550.000,00 КМ у односу на буџет за 2021. годину, а увећање је настало укључивањем новог буџетског корисника ЈЗУ Дом здравља Прњавор у оквир буџета, кредитним задужењем и повећањем прихода од ПДВ-а.

Буџетом су планиране инвестиције у вриједности од 6.750.000,00 КМ. Између осталог, реконструкција улице Илије и Алексе Малића, реконструкција водовода у Штрпцима и изградња водоводне мреже у Поточанима, изградња инфраструктуре у пословној зони, изградња спортске дворане, израда пројекта и почетак радова на водоснабдијевању МЗ Кремна, Кулаши и Поповићи, као и израда пројеката за водоводе у Доњим Гаљиповцима, Чорлама, Насеобини Лишња, Бабановцима, Хрваћанима, Просјеку, Мрачају-Отпочиваљци и Орашју-Новом Селу.

Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш истиче да је овогодишњи буџет развојни и да одражава реално стање на терену.

„Подстицаји за пољопривредну производњу увећани су за 100.000 КМ и сада износе пола милиона конвертибилних марака. На иницијативу ДНС-а усвојили смо одлуку о набавци књига за све ученике основних школа са подручја општине Прњавор за шта је потребно око 200.000 КМ, а заједничком иницијативом у буџету смо планирали средства за једнократну новчану помоћ у износу од 500 КМ, за свако новорођено дијете са подручја општине“, рекао је Томаш.

Предсједник Скупштине општине, Жељко Симић изразио је задовољство што је Општина Прњавор добила буџет, те нагласио да су данас усвојени и још неки документи важни за нормално функционисање Општинске управе.