ЗАВРШЕНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ, УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА ЗА 2020. ГОДИНУ

Одборници Скупштине општине усвојили су на данашњој ванредној сједници Ребаланс буџета општине Прњавор за 2020. годину у износу од 17.893.300,00 КМ, што је увећање за 1.993.300,00 КМ или 12,54% у односу на оквир буџета за ову годину.

Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш нагласио је, да је Прњавор једна од ријетких локалних заједница која је у овој години радила ребаланс буџета навише, без кредитног задужења. „То је довољно говори како се радило у протеклој години“, рекао је Томаш.

Томаш је истакао и одличну сарадњу са одборницима у Скупштини општине у протекле четири године, те нагласио да је овај скупштински сазив допринео развоју општине у позитивном смјеру.

Данашња ванредна сједница била је уједно и посљедња сједница у овом скупштинском сазиву, а предсједник Скупштине општине, Жељко Симић захвалио се свим одборницима на исказаној демократичности, толеранцији и парламентаризму у протекле четири године.

Симић је нагласио, да су све донесене одлуке биле на добробит грађана, те да се нада да ће и неки будући сазиви радити по истом принципу.

На данашњој сједници обрађено је шест тачака дневног реда, а локални парламент усвојио jе између осталог и Одлуку о продужењу периода важења Стратегије развоја општине Прњавор за период 2012-2020. година, те Приједлог измјене и допуне Плана капиталних улагања на подручју општине Прњавор за 2020. годину.

Данашњем скупштинском засједању нису присуствовали одборници клуба СДС.