ЗАВРШЕНА ОСМА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА: НИЈЕ УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА ЗА 2021. ГОДИНУ

Одборници скупштинске већине нису подржали ребаланс буџета општине Прњавор за 2021. годину у износу од 18.900.000 КМ, који је у односу на планирани оквир увећан за 1.700.000 КМ.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш каже да није изненађен одлуком одборника скупштинске већине да одбаце ребаланс буџета и да они лични интерес стављају испред општег.

„Оно што сам видио током заказивања сједнице јесте да немају намјеру да усвоје ни буџет у овој години. Они су то показали јуче кроз документ који су додали на дневни ред сједнице да се пролонгира увођење Дома здравља у систем трезора и у коме су написали да неће бити усвојен буџет и прије него је разматран, што је срамота“, рекао је Томаш новинарима.

Он сматра да одговорност за такву ситуацију сноси СДС, који је окупио садашњу скупштинску већину.

Томаш је рекао да је скупштинском руководству данас упућен позив за сазивање ванредне сједнице Скупштине у петак, 31. децембра на чијем дневном реду ће наћи приједлог буџета за 2022. годину.

Предсједник Скупштине општине Прњавор Мирко Буквић образложио је одбијање ребаланса буџета нереализованим пројектима.

Он каже да је са друге стране једногласно подржан нацрт буџета општине Прњавор за наредну годину у износу вишем од 22 милиона КМ.

„Сматрамо да буџет треба да иде у даљу процедуру, а ми ћемо амандмански дјеловати. Било би добро да се повећају субвенције за пољопривреднике и да се грантом подржи развој малог предузетништва“, рекао је Буквић.

Усвојена је Одлука о измјени кредитног задужења, односно његовом смањењу за око 500.000 КМ, а разлика средстава ослобођена на овај начин, како је најављено, биће искориштена за изградњу инфраструктуре у пословној зони.

СРНА, Т.С.