ЗАВРШЕНА ДЕВЕТНАЕСТА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Скупштина општине Прњавор потврдила је на данашњој сједници мандат одборнику у Скупштини општине, Дејану Суботићу који је у локални парламент изабран као сљедећи квалификовани кандидат СДС након престанка мандата Милану Петровићу.

На деветнаестој редовној сједници, локални парламент, између осталог, усвојио је Одлуку о измјенама Одлуке о организовању Јавне установе Центар за културу Прњавор, Одлуку о измјенама Одлуке о оснивању Радио Прњавора у саставу Јавне установе Центар за културу Прњавор, као и неколико одлука о продаји непокретности у својини општине Прњавор.

Посебно је важна чињеница да се одлуке везују за будуће инвестиције у пословној зони „Вијака“, а једном од одлука потврђена је продаја земљишта предузећу „Лебурић – комерц“ д.о.о. које планира инвестирати у пројекат вриједан преко 30 милиона КМ.

Другом усвојеном одлуком о продаји земљишта која се везује за изградњу мљекаре, Општина Прњавор је створила предуслове за ову инвестицију, а на Удружењу мљекара и ресорном министарству је да исту и реализују. А трећа одлука о продаји земљишта везана је за производни привредни субјекат на подручју наше локалне заједнице, који планира проширење своје производње.

Начелник општине, Дарко Томаш нагласио је, да је у пословној зони „Вијака“ остало још врло мало парцела, углавном мањих, и да су протекле три године биле изузетно успјешне у развоју прњаворске привреде.

„Републичким просторним планом, а и нашим општинским плановима предвиђена је изградња саобраћајнице у дужини од 3,5 километара на потезу „од Бакуле до фирме „Сага комерц“ на непродуктивном пољопривредном земљишту чија је вриједности 5,5 милиона КМ. Очекујемо у наредним годинама подршку републичких власти за реализацију ове инвестиције која ће отворити нову пословну зону у овом дијелу наше општине“, истиче Томаш.

На дневном реду нашла се и Одлука о управљању отпадом, Програм мјера за спречавање и сузбијање, елиминацију и ерадикацију заразних болести на подручју општине Прњавор за 2023. годину, Програм мјера систематске превентивне дезинсекције и дератизације на подручју општине Прњавор за 2023. годину, План систематске превентивне дезинсекције и дератизације на подручју општине Прњавор за 2023. годину, као и Информација о стању цивилне заштите у систему заштите и спасавања општине Прњавор.

Локални парламент данас је именовао и чланове Форума за безбједност грађана општине Прњавор, а ради заједничког превентивног дјеловања представника јединице локалне заједнице, републичких институција и јавних установа, невладиних организација и грађана у циљу унапређења нивоа безбједности на подручју општине.

„У 2022. години одржали смо укупно тринаест сједница и све активности предвиђене програмом рада Скупштине општине за ову годину смо успјешно реализовали. Данас је усвојено неколико процесних, формалних одлука везано за функционисање локалне администрације и тиме завршавамо радни дио ове 2022. године“, рекао је Жељко Симић, предсједник Скупштине општине Прњавор.

Шеф Клуба одборника СДС-а, Велибор Тривичевић рекао је, да се овај клуб током цијеле године понашао као конструктивна опозиција. „Акта за која смо сматрали да ће утицати на развој и напредак општине смо подржали, а она друга, која смо сматрали политичким рјешењима нисмо подржали. На овој сједници, нисмо се упуштали у предугачке дискусије и беспотребне реплике и што смо сматрали да је за подржати, подржали смо. И у наредном периоду биће конструктивна опозиција“, рекао је Тривичевић.