ЗАВРШЕНА ДЕСЕТА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Скупштина општине Прњавор усвојила је на данашњој сједници, између осталог, Одлуку о проширеним правима социјалне заштите у општини Прњавор за 2022. годину, Одлуку о оснивању Територијалне ватрогасно – спасилачке јединице Прњавор, као и двије одлуке којима се уступају Општинској организацији Црвеног крста на привремено кориштење без накнаде просторије које се тренутно не користе у објекту мјесног уреда у Горњим Смртићима и у објекту подручне школе у Штрпцима. Просторије се Црвеном крсту уступају ради реализације пројекта „Активно здраво старење“ који обухвата окупљање старијих лица доброг здравственог стања, који желе кроз радионице промовисати здраве животне навике, учествовати на различитим едукативним предавањима и тренинзима, радити у заједници, доприносити међугенерацијској сарадњи и узајамној помоћи.

Скупштина општине Прњавор усвојила је и Програм рада Скупштине општине Прњавор за 2022. годину, Програм за рјешавање питања из области борачко – инвалидске и цивилне заштите у општини Прњавор за 2022. годину, као и неколико извјештаја одјељења Општинске управе.

Према ријечима предсједника Скупштине општине, Жељка Симића сједница је имала обиман дневни ред, са доста извјештаја, прије свега, Одјељења за стамбено – комуналне послове и инвестиције, Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду, као и Одјељења за инспекцијске послове. „ Обиман дневни ред у самом наслову, али ефикасно, након четири сата рада успјешно је завршена десета сједница Скупштине општине. Усвојили смо доста извјештаја надлежних одјељења, чиме су и потврђене планиране програмске активности у 2021. години“, рекао је Симић.

Симић је најавио, да би сљедећа сједница локалног парламента требала бити одржана прије свечане сједнице поводом 24. марта, Дана општине.

На данашњој сједници, именовано је и неколико чланова школских одбора испред јединице локалне самоуправе. Начелник општине, као предлагач, повукао је са дневног реда Приједлог рјешења о разрјешењу в.д. чланова Управног одбора Јавне здравствене установе Дом здравља Прњавор и Приједлог рјешења о именовању в.д. чланова Управног одбора Јавне здравствене установе Дом здравља Прњавор, те Приједлог рјешења о разрјешењу в.д. чланова Управног одбора Јавне установе Центар за социјални рад Прњавор и Приједлог рјешења о именовању в.д. чланова Управног одбора Јавне установе Центар за социјални рад Прњавор, тако да су на данашњој сједници обрађене укупно 32 тачке дневног реда.