СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ: УСВОЈЕНА ОДЛУКА О ДОДЈЕЛИ ОПШТИНСКИХ ПРИЗНАЊА И НАГРАДА

Одборници Скупштине општине усвојили су данас Одлуку о додјели општинских признања и награда у 2020. години, поводом 24. марта – Дана општине Прњавор.

Највише општинско признање, повеља заслужног грађанина општине Прњавор са златним грбом биће додијељенa Ђурић Деси из Кокора, за изузетне заслуге за Републику Српску. 

Повеља општине Прњавор са златним грбом биће додијељена предузећу „Cerex“ д.о.о. Прњавор за постигнуте резултате у пословању и остварено високорангирано мјесто на листи најбрже растућих компанија у БиХ за 2019. годину. 

Повеља општине Прњавор за сребрним грбом биће додијељена Миланковић Далибору из Доњих Палачковаца, за постигнуте резултате у области привредних активности, у производњи здраве хране. 

Уз повеље, биће додијељено и пет похвала, и то: Атић Александру за заслуге у личном ангажовању спречавања ширења пожара који је захватио просторије „Радио Прњавора“, Миланковић Слађани из Доњих Палачковаца, за допринос побољшања демографске слике општине Прњавор, Гуњевић Горану из Прњавора, за учествовање у бројним хуманитарним акцијама и покровитељствима, Бабић Бори из Штрбаца, за изузетно постигнуте приносе у сточарској производњи и Башић Дајани из Прњавора, за постигнуте изванредне резултате ученика. 

Награде и признања ће бити уручена на пријему поводом крсне славе, Преображена Господњег. 

Одборници су данас усвојили и Одлуку о усвајању измјене дијела Урбанистичког пројекта „Градско језгро“ (измјена VI), Одлуку о додјели на привремено коришћење стамбене јединице, као и више одлука о продаји непокретности у својини општине Прњавор. 

У току је скупштинска пауза, а на дневном реду је Извјештај о раду Комисије за анализу постојећих уговора у КП „Парк“ а.д. Прњавор.