ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ, МИЛОРАДУ ДОДИКУ ПОВЕЉА ПОЧАСНОГ ГРАЂАНИНА ОПШТИНЕ

Повеља почасног грађанина општине Прњавор са златним грбом општине Прњавор биће додијељена предсједнику Републике Српске Милораду Додику за посебан допринос развоју општине Прњавор, одлучено је на данашњој сједници Скупштине општине Прњавор.

Повеља заслужног грађанина општине Прњавор са златним грбом општине Прњавор биће додијељена Радојки Зорић, мајци два погинула борца Војске Републике Српске за изузетне заслуге за Републику Српску.

Повеља општине Прњавор са златним грбом општине Прњавор биће уручена Бранкици Радоњић за развој позоришне умјетности у Прњавор у протеклих 20 година, а Повеља општине Прњавор са сребрним грбом општине Прњавор Бошку Бијелонићу за несебичан, хуман и примјерен рад у социјалној и дјечијој заштити.

Скупштина општине Прњавор усвојила је данас и Приједлог одлуке о прихватању задужења општине Прњавор код Европске инвестиционе банке по „Пројекту водовода и канализације у Републици Српској два“ који обухвата изградњу водоводне мреже у насељима Горња Мравица, Лишња, Гаљиповци и дио Ратковца.

Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш рекао је у изјави новинарима да ће општини Прњавор по овом основу бити дозначено 2,7 милиона КМ.

Он је напоменуо да општина већ има израђене пројекте, а наредних дана приступиће се рјешавању имовинско-правних односа.

„Биће ово једна исплатива инвестиција под веома повољним условима, за коју је рок отплате 25 година уз грејс период од шест година. Уз одобрена средства Општина Прњавор ће бити у обавези да обезбиједи и одређена додатна средства“, рекао је Томаш.

Томаш је напоменуо да су на данашњој сједници потврђене и процедуре за продају непокретности у Пословној зони Вијака предузећу „Делта стар“ и привредном субјекту „Наша мљекара“,са којима ће бити потписани уговори.

На данашњој сједници усвојен је и приједлог Одлуке о успостављању сарадње између Прњавора и Сремских Карловаца.

Предсједник СО Жељко Симић појаснио је да је начелнику општине дато овлаштење да у наредном периоду потпише споразум, након чега ће бити потписана и повеља о братимљењу двије општине.

„Успоставили смо и одређене контакте са представницима Новог Сада и Владе Војводине. Циљ нам је да се сарадња не огледа само у међусобним посјетама већ и унапређењу друштвених активности између двије општине“, истакао је Симић.