ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

Скупштина Града Прњавор усвојила је на данашњој сједници ребаланс буџета Града Прњавор за 2024. годину, чиме је пројектован највећи буџет у историји Прњавора у износу од 37.600.000,00 КМ. Увећање буџетског оквира условљено је повећањем пореских и непореских прихода, али и планом неутрошених намјенских средстава, од властитих прихода Града и средстава одобрених кроз програм јавних инвестиција Владе Републике Српске из ранијих периода.

Повећање буџетског оквира условило је увећање плана капиталних инвестиција за ову годину, а локални парламент усвојио је и Одлуку о измјенама плана капиталних улагања на подручју града Прњавор за 2024. годину. План капиталних улагања износи 8.240.567,00 КМ, а истим је реконструкција и изградња локалних путева и градских улица планирана у износу већем од пет милиона КМ.

Уз одобрена средства од Свјетске банке и Европске инвестиционе банке, Град Прњавор у 2024. години за реализацију различитих капиталних пројеката има обезбјеђена средства у износу од  13.740.000,00 КМ.