ОДРЖАНА ЧЕТРНАЕСТА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Скупштина општине Прњавор усвојила је данас на четрнаестој редовној сједници ребаланс буџета за 2022. годину, на основу кога је буџетски оквир увећан за 9,57% или 2.660.000 КМ и сада износи 30.460.000,00 КМ.

На основу усвојеног ребаланса, средства за инвестиције су увећана за 1.053.000 КМ, и сада износе 7.700.000 КМ.

Начелник општине, Дарко Томаш најавио је значајне капиталне инвестиције, између осталог, изградњу водоводних система у МЗ Штрпци, Поточани, Бабановци, као и израду пројектне документације за МЗ Ратковац па до Насеобине Лишње. „Једна од највећих инвестиција ће бити и реконструкција улица Илије и Алексе Малић. Када су ове улице у питању, морали смо поновити тендере јер су прве цијене биле много веће него што смо имали планираних средстава, али година ће бити радна и слиједи нам још много посла”, рекао је Томаш, и додао да од виших нивоа власти до краја године, очекује од два до три милиона КМ, који ће свакако добро доћи при реализацији капиталних инвестиција.

Локални парламент разријешиo je на данашњој четрнаестој редовној сједници, потпредсједника Скупштине општине, Милорада Кондића, у складу са пресудом Окружног суда Бања Лука, на основу које се Небојша Тодић из Прњавора враћа на мјесто потпредсједника Скупштине општине Прњавор, на које је изабран рјешењем Скупштине општине Прњавор од 30.12.2020. године.