ДОДИЈЕЉЕНА ОПШТИНСКА ПРИЗНАЊА И НАГРАДЕ

Скупштина општине Прњавор додијелила је јуче осам општинских признања и награда заслужним појединцима и колективима, а поводом крсне славе општине, Преображења Господњег.

Највеће општинско признање, Повеља заслужног грађанина уручена је Деси Ђурић из Кокора, за изузетне заслуге за Републику Српску. Деса Ђурић је у протеклом рату остала без синова Пере и Ненада, а прије девет година изненада је преминуо и трећи син Небојша, демобилисани борац.

Повеља општине Прњавор са златним грбом уручена је предузећу „Церекс“ доо Прњавор за постигнуте резултате у пословању и остварено високорангирано мјесто на топ 10 најбрже растућих компанија у БиХ за 2019. годину.

Повеља општине Прњавор са сребрним грбом уручена је Далибору Миланковићу из Доњих Палачковаца, власнику Сиране „Миланковић“ за постигнуте резултате у области привредних активности, у производњи здраве хране.

На јучерашњој церемонији додијеле награде и признања, уручено је пет похвала.

Александру Атићу из Прњавора, уручена је похвала за заслуге у личном ангажовању спречавања ширења пожара, који је захватио просторије Радио Прњавора.

Слађани Миланковић из Доњих Палачковаца, за допринос побољшању демографске слике општине Прњавор.

Горану Гуњевићу из Прњавора, за учествовање у многобројним хуманитарним акцијама и покровитељствима.

Бори Бабићу из Штрбаца, за изузетно постигнуте приносе у пољопривреди, сточарска производња.

Дајани Башић из Прњавора, за постигнуте изванредне резултате ученика.

Због епидемиолошке ситуације изазване пандемијом вируса корона, додијела општинских награда и признања није организована поводом Дана општине, 24. марта, те је Скупштина општине Прњавор на сједници одржаној 20. јула одлучила да се заслужни појединци и колективи награде поводом крсне славе општине.