ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ, ЖЕЉКО СИМИЋ: СУТРА СВЕЧАНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

У Прњавору ће сутра полагањем вијенаца у  Спомен храму на Вучијаку и код спомен обиљежја у Шибовској, и одржавањем свечане сједнице Скупштине општине /СО/ бити обиљежен Дан општине, рекао је предсједник Скупштине општине, Жељко Симић.

Предсједник Симић у изјави Срни подсјетио је да је у протеклом одбрамбено – отаџбинском рату са подручја општине Прњавор погинуло 626 бораца, а само установљење 24. марта за Дан општине представља признање свим жртвама које је Прњавор дао. „Од давне 2001. па до данас Дан општине прослављамо са поносом, уз разноврстан програмски садржај који траје читав март. У програм су укључене бројне спортске, културне и забавне манифестације, а ове године по први пут смо организовали и Сајам привреде, пољопривреде и туризма, који је окупио велики број домаћих и страних излагача“ , рекао је Симић.

Симић каже да додјела општинских награда и признања на свечаној сједници представља посебан моменат јер се на тај начин одаје признање суграђанима који су у различитим областима остварили најбоља достигнућа. „Ове године највеће општинско признање Повељу заслужног грађанина са златним грбом општине додијелићемо новинару Недељку Санчанину, за животно дјело у интелектуалном, друштвеном, новинарском и књижевном раду. Санчанин је читав животни и радни вијек посветио промоцији општине Прњавор, био је први главни и одговорни уредник Радио Прњавора, а и даље се активно бави књижевношћу“, навео је Симић.

Повеља општине Прњавор са сребрним грбом општине биће додијељена предузећу „Ризба“ које се бави финалном обрадом дрвета, а биће додијељено и седам похвала Прњаворчанима који су постигли добре резултате у разлитичим областима привредног и друштвеног живота општине.

Симић је подсјетио и да ће 29. марта бити одржана 20. Међународна улична трка на коју су долазак најавила велика имена у атлетици. „Празнични програм затварамо 31. марта дјечијим маскенбалом и изласком на Мотајицу на локалитет Липе гдје се традиционално друже некадашњи саборци, припадници Војске Републике Српске, у знак сјећања на вријеме стварања Републике Српске и одбрану општине“ , рекао је Симић.

Предсједник прњаворске Скупштине је свим суграђанима упутио честитку рекавши да су међусобно разумијевање и непрекидан конструктиван дијалог у свим областима преуслов за даљи напредак и развој Прњавора. „Највећи празник наше општине дочекујемо и прослављамо са поносом, охрабрени постигнутим резултатима, али истовремено и са снажним осјећајем одговорности и обавезе да се може и треба још доста тога урадити, како би заједно дошли до циља, љепшег и просперитетнијег Прњавора, Прњавора на који смо поносни“, каже Симић.

Скупштина општине Прњавор прије 18 година прогласила је 24. март за Дан општине Прњавор, као сјећање на тај дан 1992. године када су јединице општинског штаба Територијалне одбране заузеле положаје на Мотајици и одбраниле од непријатељских напада општину Прњавор, али и Крајину.

Т.С.