ОДРЖАНИ „САТИ ГРАЂАНА“

У скупштинској сали данас су одржани „Сати грађана“ као облик двосмјерне комуникације између одборника и грађана. У току састанка грађани су имали прилику да постављају питања, изнесу сугестије, мишљења и приједлоге.

Састанку је присуствовао и начелник општине Прњавор, Дарко Томаш. Предсједник Скупштине општине, Жељко Симић рекао је да је ово први пут да локални парламент одржава „Сате грађана“, те нагласио да ће ово бити стална пракса, коју ће Скупштина општине организовати најмање једном у два мјесеца.

„Данашњем састанку са грађанима, присуствовали су шефови клубова одборника, док ће на наредним „Сатима грађана“ бити присутни други одборници, и на тај начин ће грађани имати прилику да разговарају или поставе питање свим изабраним фукционерима“, рекао је Симић. Он је истакао, да су „Сати грађана“ добра прилика да се добију подаци о неким проблемима на терену за које локална власт или није била добро информисана или уопште није знала да проблем постоји. „Сви приједлози и сугестије грађана биће прослијеђени надлежним општинским одјељењима“, истакао је Симић.

„Сатима грађана“ присуствовао је између осталих и Миладин Јовичић из Дренове, који је испред мјештана ове мјесне заједнице указао на проблем путне инфраструктуре, као и дотрајале дрвене стубове за пренос електричне енергије. Он је похвалио иницијативу директног разговора са грађанима, којима је тако дата прилика да изнесу своје ставове и мишљења. Да су „Сати грађана“ добар начин комуницирања са грађанима истакао је и Веселко Попадић, становник Улице Владике Платона. “ Поздрављам иницијативу локалног парламента да на овакав начин коминицирају са грађанима. Дошао сам лично ради улице Владике Платона, да сугеришем да се постави хабајући слој асфалта, ‘лежећи полицајци’ и неонска расвјета. Сматрамо да је то прије свега потребно због безбједности дјеце из четири школе која пролазе овом улицом. У овој улици има око 100 домаћинстава и могли бисмо дијелом дати финансијски допринос рјешавању овог проблема. Процјењујемо да је вриједност тих радова око 30.000 КМ“ , рекао је Попадић.

Он је такође предложио да се главна градска улица затвори за саобраћај , као и да се освијетли трим стаза у излетишту „Борик“ и постави видео надзор.