ОДРЖАНА ЧЕТВРТА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Одборници Скупштине општине Прњавор расправљали су на јучерашњој сједници о 15 тачака дневног реда. Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш, је нагласио да је донесена Одлука о висини вриједности непокретности по зонама на територији општине Прњавор која представља основицу за израчунавање пореза на непокретности „Та цијена ће бити на нивоу из ранијег периода, док је стопа пореза смањена три пута у односу на прошлогодишњу тако да ће то значити мање прилива средстава у буџет, али ће бити растерећење грађанима“, рекао је начелник Томаш.

Он је истакао, да је на сједници локалног парламента Скупштина именовала Комисију за обраду захтјева за додјелу стипендија, те подсјетио да је у буџету за 2017. годину планирано 300.000 КМ за стипендирање студената и ученика што је скоро дупло више него прошле године. „Вјероватно неће бити више захтјева, али ћемо исплатити десет стипендија, а не као задње три године да се исплаћује девет стипендија. И висина стипендије ћемо повећати са 70 КМ на 100 КМ“, рекао је Томаш. Одборници Скупштине општине Прњавор усвојили су и Одлуку о измјени Одлуке о радном времену у угоститељским, трговинским, занатским, услужним и другим објектима на подручју општине Прњавор у којој стоји да радно вријеме малопродајних објеката који се баве прометом мјешовите робе претежно прехрамбених производа, као и малопродајних објеката типа цвјећара, те малопродајних објеката и објеката који се баве пружањем услуга у области промета роба, пијаце, затим радно вријеме занатских и других објеката услужних дјелатности за које посебним прописима није прописано радно вријеме, те радно вријеме ветеринарских амбуланти, љекарских и стоматолошких ординација може трајати сваки радни дан до 22.00 часа, недјељом до 12 часова.

Предсједник СО Прњавор, Жељко Симић, изјавио је да је Скупштина усвојила неколико важних Одлука из области стамбено- комуналних послова као и да је завршен процес именовања, Срећка Аулића, за Секретара Скупштине. „У фебруару нас очекује нешто тежа сједница, будући да ће на дневном реду бити програми капиталних инвестиција, програми из области спорта, пољопривреде. Очекујемо већи број амандмана и усаглашавања, процедуралних ставки, али сигуран сам да ако наставимо оваквим темпом у складу са програмом рада Скупштине остварићемо постављене задатке“, рекао је Симић. На четвртој редовној сједници Скупштине општине Прњавор дошло је и до измјене у структури одборника јер је Новка Петровић из СНСД-а дала оставку на одборничку функцију а умјесто ње у одборничку клупу је сјео следећи са листе СНСД-а а то је Драшко Аулић који је заједно са замјеником начелника општине Славишом Миланковићем положио заклетву за обављање јавне функције.