ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЈЕДНИЦА – ЖЕЉКО СИМИЋ ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ

На конститутивној сједници Скупштине општине Прњавор данас је изабрано ново скупштинско руководство, секретар Скупштине и вршиоци дужности начелника одјељења Општинске управе општине Прњавор. За предсједника Скупштине изабран је Жељко Симић из СНСД-a, потпредсједник је Миро Шикарац из НДП-a, а вршилац дужности секретара Срећко Аулић из ДНС-a.

фото:Александар Атић

Симић је рекао да ће у свом раду сарађивати са свим одборницима и политичким субјектима у локалном парламенту с циљем реализације добрих идеје и пројеката који ће унаприједити живот и стандард грађана општине Прњавор и који ће ићи у правцу развоја ове локалне заједнице. Он је изразио очекивање у добру сарадњу и са опозиционим СДС-ом. Именовани вршиоци дужности начелника одјељења су: Свјетлана Кузмановић – Одјељење за општу управу, Љубиша Шикарац- Одјељење за локални економски развој и друштвене дјелатности, Брано Жунић – Одјељење за просторно уређење, Александар Његомировић – Одјељење за финансије, Далибор Прерадовић – Одјељење за стамбено – комуналне послове и инвестиције, Срђан Томић – Одјељење за борачко инвалидску заштиту, Мишо Вујић – Одјељење за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Сузана Шврака – Одјељење за инспекцијске послове и Синиша Тешановић – Служба за јавне набавке и заједничке послове.

фото:Александар Атић

На данашњој сједници верификовани су мандати 29 одборника, који су заједно са начелником општине Дарком Томашем положили свечану заклетву. Начелник општине Прњавор Дарко Томаш је најавио је током децембра одржавање још три сједнице Скупштине, а у првом плану биће нацрт, а након тога и приједлог буџета за 2017. годину.